Hunton Fiber AS

Hunton Fiber AS

Huntonin teollinen historia alkaa jo vuodesta 1889 Norjan Gjøvikistä, jossa tukkukauppias Lars Amundsen Enger halusi hyödyntää paikallista Hunnselva-jokea ja sen vesiputoksia tuotantoon. Yritys sai nimekseen Hunton Brug. Tehdas valmisti alussa pahvia itse valmistamastaan puumassasta.

Yirtyksen historia sisältää lukuisia ylä- ja alamäkiä, ja nyt Hunton on yksi Euroopan johtavista bitumikyllästeisten puukuitulevyjen valmistajista. Vuonna 2012 yritys siirtyi pelkkien yksittäisten tuotteiden valmistuksesta myös täydelisten rakennusjärjestelmien myymiseen. Hunton valmistaa laajaa valikoimaa puukuitulevyjä ja täydentäviä tuotteita kaikkialle taloon. Tärkeimmät tuotteet ovat bitumikyllästeiset tuulensuojalevyt seiniin ja lattioihin sekä aluskatteet.

Huntonin kaikki kokonaisvaltaiset rakennusratkaisut perustuvat puuhun ja puukuituun. Yritys ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon ympräistön ja sen suojelemisen. Hunton pyrkii jatkuvasti vähentämään mm. hiilidioksidipäästöjensä määrää. Hunton käyttää ainoastaan PEFC™ -sertifioituja toimittajia omien tuotteittensa valmistamisen yhteydessä.

^

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä