USWOOD SAFE -ulkoverhouslauta

Palosuojattu ulkoverhous

Us Wood Oy valmistaa ensimmäisenä Suomessa korkeimmalla mahdollisella palosuojausluokalla sertifioituja ulkoverhouslautoja. Palosuojattuja tuotteita käytetään ulkoseinäpinnan ohella tuuletusraon koolauslautoina. Palosuojausmenetelmä perustuu maalinvalmistajien kehittämiin palosuojausmaalausyhdistelmiin, joilla saavutetaan korkein rakennustarvikeluokka, B-s 1,d0. Palosuojauksen lisäksi pintamaalatulle ulkoverhouslaudalle saadaan hyvä säänkesto ja pitkäaikaiskestävyys.


Huom. Tilaustuote!

Tuotetiedot
Raaka-aine Kuusipuun sydäntavara
Profiili UTV, UTW, UTS, UTK, UYL, UYV, UYW, UYS, UYK, MIT
Värivaihtoehdot Tuotteet saa tilauksesta pintakäsiteltyinä kaikkiin ulkomaalivärikartan sävyihin
Käyttökohteet Ulkoverhous. Ulkoseinäpinnan lisäksi tuuletusraon koolauslaudat.
Asennus
UTV-profiili soveltuu sekä pystyyn, että vaakaan asennettavaksi. Pystyverhoukseen suositellaan lisäksi UTS-, MIT- ja UYS-profiileja. Kaikki muut profiilit soveltuvat ainoastaan vaakaverhoukseen.

Tarkemmat asennus- ja naulausohjeet sekä mallit profiilivaihtoehdoista löytyvät osoitteesta www.uswood.fi.
Pintakäsittely
Palosuojauksessa ulkoverhouslaudat käsitellään huolellisesti useaan kertaan maalin valmistajan ja sertifikaatin määräysten mukaan ennen toimitusta asiakkaalle. Käsittelyt tehdään teollisesti ja niitä valvoo Inspecta Oy. Palosuojamaali levitetään kaikille pinnoille, jolloin se suojaa myös tuuletusraon ulkopintaa.

Maalausyhdistelmällä käsitellyn puun paloluokka on B-s 1,d0 ja sen huoltoväli on 5-15 vuotta riippuen sävystä ja maalista. Peittävillä sävyillä huoltomaalausväli on pidempi. Palosuojattuja ulkoverhouslautoja jatkokäsitellään maalivalmistajan ohjeiden mukaan.

Peittävillä sävyillä on käytettävä Teknoksen tai Tikkurilan menetelmää ja aineita. Kuultavilla sävyillä on käytettävä Multi Protectin menetelmää ja aineita.
Varastointi
Verhouslaudat suojataan kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi kastumiselta, likaantumiselta, auringon valolta, maakosketukselta, kolhiintumiselta ja naarmuuntumiselta. Laudat varastoidaan lappeellaan suoralle alustalle käyttäen 60 cm:n välein asetettuja aluspuita. Tuuletuksen tulee olla riittävän hyvin järjestetty. Teräsvanteet on poistettava lautanippujen ympäriltä ja niput on peitettävä. Ulkoverhouslautoja saa varastoida enimmillään neljä pakettia päällekkäin.
Ympäristö ja hävittäminen
Tuote on valmistetty sataprosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta ja maalattu vesiohenteisilla maaleilla. Raaka-aine on hankittu PEFC-sertifioiduista metsistä.

Hukkapalat voi hävittää polttamalla tai kuljettaa kaatopaikalle talousjätteen seassa.

Kiinnostuitko tuotteesta tai kaipaatko lisätietoja?

Kuluttaja-asiakkaat

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Ammattiasiakkaat

Etsi lähin Puumerkki

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä