Kyllästetty A Mänty 48 x 123 Mitallistettu

A-luokan kestopuu maa- ja vesikosketuksessa oleviin rakenteisiin

Kotimainen kestopuu on turvallinen, kuparisuoloilla ja orgaanisilla tehoaineilla suojattu tuote. Kestopuuta käytetään monipuolisesti kaikessa piha- ja ympäristörakentamisessa. A-luokan kestopuuta käytetään maa- tai vesikosketuksessa olevissa rakenteissa (tukirakenteet, rungot, perustukset). Kaikki 48 mm paksut ja sitä paksummat kestopuut ovat suojattu A-luokkaan.

Kestopuu on mitallistettu eli se on karkeahöylätty mittatarkaksi.

Tuotetiedot
Raaka-aine Mänty
Mitta 48 x 123 mm
Käyttökohteet Terassit, patiot, pergolan rungot, laiturit, portaat, alajuoksut, pengerrykset
Toimitusyksikkö jm
Asennus
Kestopuuta voi työstää tavanomaisilla puuntyöstömenetelmillä.Katkaisupinnat tulee käsitellä siveltävällä puunsuoja-aineella.

Kaikissa kantavissa ja henkilöturvallisuuden kannalta merkittävissä rakenteissa tulee käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja.
Huolto
Kestopuu harmaantuu ulkona auringonvalon vaikutuksesta kuten muutkin puumateriaalit. Säännöllinen pintakäsittely helpottaa puhtaanapitoa ja elävöittää puun pintaa. Kestopuun pintakäsittelyyn soveltuvat sävytetyt ja sävyttämättömät puuöljyt, kuultavat ja peittävät puunsuojat sekä ulkokäyttöön tarkoitetut lateksi- ja ulkomaalit. Tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi uusintakäsittelyt kannattaa tehdä samalla tuotteella.
Hävittäminen
Käytöstä poistettua kyllästettyä puuta ei saa polttaa kotitulisijoissa tai haudata maahan, vaan se pitää toimittaa kierrätykseen.Kotitalouksista syntyvä puujäte vastaanotetaan veloituksetta rakennustarvikeliikkeiden ja jätelaitosten kestopuu-kierrätyslavalle.

Kiinnostuitko tuotteesta tai kaipaatko lisätietoja?

Kuluttaja-asiakkaat

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Ammattiasiakkaat

Etsi lähin Puumerkki

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä