Leijona-levyt

Leijona-levyt

Suomen Kuitulevy Oy valmistaa ja markkinoi laajaa valikoimaa Leijona -puukuitulevyjä, joiden pääkäyttökohteet ovat rakentaminen sekä ovi- ja kalusteteollisuus. Leijona-levyt valmistetaan Suomen Kuitulevyn Heinolan tehtaalla, jossa puukuitulevyjen valmistus tapahtuu perusidealtaan samalla tavalla kuin kuitulevyvalmistuksen aloittaessa Suomessa 1931.

Vuosikymmenien aikana tuotantotekniikka, tuotteet ja niiden loppukäyttötavat ovat kehittyneet merkittävästi. Kuitulevyn perusidea on kuitenkin säilynyt samana: lähes kokonaan ilman lisäaineita toimivassa tuotantoprosessissa hyödynnetään raaka-aineena muun puuteollisuuden sivutuotteita. Leijona-levyt valmistetaan jauhamalla puuraaka-aineet kuitumassaksi, josta levyt puristetaan lämmön ja paineen avulla.

Valmistusmenetelmänsä ansiosta kuitulevyn pääasiallisena sidosaineena toimii puun oma liima-aine, ligniini. Tässä lähes kokonaan ilman lisäaineita tapahtuvassa tuotantoprosessissa puun hyvät ominaisuudet säilyvät. Leijona -levyt ovat puhtaita, lujia, helposti työstettäviä ja terveydelle turvallisia.

^

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä