Talo pitkästä tavarasta

Nuoren pariskunnan maalaistyylinen puutalo rakennettiin omatoimisesti pitkästä tavarasta. Talon pohjaratkaisu perustuu täysin parin suunnitelmiin, sillä valmiista talopaketeista ei löytynyt sopivaa ratkaisua. Talon hankinta- ja rakennustapa mahdollistivat oman työn osuuden kasvattamisen ja toi kustannussäästöjä. Lisäksi se antoi vapautta suunnitteluun ja materiaalivalintoihin.
  • Puurakenteinen pientalo 292 m²
  • Rakennettiin omatoimisesti pitkästä tavarasta
  • Rakentaminen alkoi 05 / 2013, talo valmis 01 / 2014
Asukkaat: Nuori pariskunta, 28-vuotias mies ja 25-vuotias nainen. Ei lemmikkejä, mutta suunnitelmissa hankkia useampikin koira.

Tontti: Maalaismaisemassa Riihimäen Lopella sijaitseva tontti on kooltaan 5880 m². Tontti on puoliksi etelärinnettä, talo ja autotalli rakennettiin rinteen päälle tasamaalle. Osayleiskaava valmistui tälle alueelle juuri tonttia hankittaessa, mikä ratkaisi tonttikaupan syntymisen.

Rakennustapa: Talo rakennettiin pitkästä tavarasta omatoimisesti. Talotehtaiden mallistoista ei löytynyt sopivaa ratkaisua, joten talo perustuu täysin pariskunnan toiveisiin, jotka ammattilainen on piirtänyt puhtaaksi. Pitkästä rakentamiseen päädyttiin, koska sen laskettiin tulevan edullisemmaksi kuin talopaketti.  Rakennustapa salli myös muutosten tekemisen suunnitelmiin vielä rakennusvaiheessakin sekä antoi vapauden materiaalivalinnoissa.

Talo: Maalaistyyppisessä puolitoistakerroksisessa talossa on tilaa 292 m² ja autotallissa 104 m². Materiaaliksi valikoitui puu, sillä se soveltui asukkaiden mielestä parhaiten maalaismaisemaan. Puusta rakentaminen oli myös edullisempaa ja helpompaa kuin esim. kivestä rakentaminen.

Taloon haluttiin selkeät huoneet ja paljon tilaa. Iso keittiö ja sauna sekä avara oleskelutila olivat asukkaille tärkeitä ja niihin haluttiin panostaa. Talosuunnitelmissa ja materiaalivalinnoissa otettiin huomioon myös pariskunnan harrastukset. Autotallista tehtiin tarpeeksi suuri miehen autoharrastusta varten ja  kodinhoitohuoneeseen tehtiin kura-allas tulevien koirien pesemistä varten. Keittiö, olohuone ja saunaosasto ovat alakerrassa, yläkerrassa on makuuhuoneita ja wc/suihku.

Lue lisää talon materiaalivalinnoista täältä.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä