Rauman palvelukoti

Marraskuussa 2012 valmistui Raumalle CLT-rakenteinen kehitysvammaisten palvelukoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista 15 asukkaalle. Palvelukoti toteutettiin Stora Enson ristiinliimattuun massiivipuuhun (CLT) perustuvalla moduulirakentamisen konseptilla.
  • Rakennusala noin 770 m²
  • Noin 300 m³ Stora Enso CLT:tä
  • Rakennusaika 08 - 11/2012

Moduulirakentaminen on joustava rakennusmenetelmä, jossa rakennus koostuu kokonaisista asuntomoduuleista, joihin on jo tehtaalla asennettu sisäpinnat, liitännät ja putkitus sekä tarvittaessa myös julkisivu. Palvelukodin moduulit valmistettiin elo-syyskuussa 2012 ja ne asennettiin syys-lokakuussa 2012. Kohteen rakennusaika oli lähes ⅓ normaalikohteen rakennusajasta.

Palvelukodin elementeissä käytetty CLT valmistettiin ja CNC-työstettiin Stora Enson tehtaalla Itävallassa. Tämän jälkeen CLT-levyt elementoitiin Hartolan tehtaalla eli niihin lisättiin eristeet, ikkunat ja verhoilut. Lopuksi elementit koottiin tilaelementeiksi ja varusteltiin, eli kaikki rakenneosat parkettia, pintamaalauksia, listoituksia ja kynnyksiä myöten olivat valmiina, kun tilaelementit toimitettiin työmaalle.

CLT-levyt ovat massiivipuusta valmistettuja rakennusmateriaaleja, jotka koostuvat ristikkäin liimatuista lamelli- eli puulevykerroksista. Ristiinlaminoinnin ansiosta CLT on luja ja ilmatiivis rakennusmateriaali. CLT-levyt mahdollistavat nopean rakentamisen ja minimoivat levyjen välisten puskuliitosten määrän.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä