Moderni vapaa-ajan asunto Varsinais-Suomessa

Ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu kakkoskoti toteutettiin Stora Enson valmistamilla CLT-elementeillä. Lopputuloksena on minimalistinen, täydellisesti ympäröivään luontoon istuva talo. CLT:n valinta rakennusmateriaaliksi mahdollisti tekemään harvemmin käytettyjä rakenneratkaisuja. Talon asukkaat olivat tutustuneet rakennusmateriaaliin messuilla ja sen mukanaan tuomat rakennusmahdollisuudet olivatkin merkittävä syy CLT:n valintaan.
  • CLT-rakenteinen vapaa-ajan asunto 70 m²
  • Pelkistetty, listaton ja moderni ratkaisu
  • Ulkoverhouksena Stora Enson öljykäsitelty sydänpaneeli

Huolellisesti suunniteltu talo on kompakti suorakaiteen muotoinen. Tehtaalla valmiiksi tehtyjen elementtien avulla talon runko pystytettiin 1-2 päivässä. Runkoon oli työstetty jo tehtaalla aukotukset ikkunoita ja ovia varten, ja se saatiin todella nopeasti säältä suojaan. Koko projektissa meni noin vuosi ja sen budjetti oli alle 200 000 euroa kaikkine kuluineen.

Valittu rakennusmateriaali mahdollisti harvemmin käytettyjen rakenneratkaisujen toteuttamisen. Koska CLT on tukeva ja jäykkä materiaali pystyttiin runko asettamaan pilariperustusten päälle ja esimerkiksi viiden maisemaikkunan seinä voitiin rakentaa ilman ikkunoiden välissä olevia kantavia välipylväitä. Talon ulkoverhous on Stora Enson öljykäsiteltyä männyn sydänpuupaneelia. Öljykäsittely on Stora Enson kehittämä uusi menetelmä, jolla käsitellyt tuotteet ovat kestävä ja luonnollinen valinta erilaisiin ulkokäyttökohteisiin.

CLT-elementeillä voidaan toteuttaa pelkistettyjä, listattomia ja moderneja ratkaisuja. Kakkoskodin sisätilat koostuvat makuuhuoneesta, kylpyhuone-saunasta, sekä suuresta oleskelutilasta, jossa on yhdessä keittiö, ruokailutila ja olohuone. Talon sisällä CLT-runko on jätetty näkyviin ja viimeistelty maalaamalla.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä