Rakentamisen ratkaisut

CLT-elementit

CLT-elementit tarjoavat ekologisen ja kustannustehokkaan ratkaisun toimisto- ja asuinrakentamiseen sekä vaativaan julkiseen rakentamiseen.   Välitämme CLT -elementtejä erityisesti pientalo - ja ryhmärakentamisen kohteisiin. Monipuolisuutensa ansiosta CLT antaa rajattomat mahdollisuudet pientalojen arkkitehtuurille, rakenteille ja tyylille.
  • Kustannustehokasta ja energiataloudellista rakentamista
  • Suunnittelun vapautta ja tilojen muunneltavuutta
  • Turvallisia, kestäviä ja viihtyisiä ympäristöjä

CLT-elementin rakenne

Massiivipuinen CLT-elementti muodostuu ristikkäin liimatuista puulevykerroksista, joiden ainevahvuus ja lukumäärä määrittävät elementin lujuuden ja vahvuuden. CLT-elementin rakenne on erittäin luja ja tiivis.  Elementin suurin mahdollinen koko on 2,95 x 16,00 m ja paksuus 60 - 400 mm. Elementtien eristäminen, verhoilu ja LVIS-aukotus voidaan tarvittaessa tehdä valmiiksi tehtaalla.

Energiatehokas ja kestävä

Tiiviin rakenteensa ansiosta CLT-valmiselementit tarjoavat helpon tavan rakentaa passiivitalo eikä erillistä ilman- tai höyrynsulkua tarvita. Kerrosrakenteeltaan kylmäsillaton CLT-elementti toimii rakennuksen lämmöneristyksen osana ja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Massiivipuinen elementti mahdollistaa pitkäikäisen runkorakenteen ja hyvän palonkestävyyden.

Monipuolinen ja muunneltava

CLT tuo uusia mahdollisuuksia suunnitteluun ja rakennusten muunneltavuuteen. CLT:n  jäykkyys mahdollistaa korkeat rakenteet sekä suuret aukot ilman lisäjäykisteitä. Vaakarakenteisiin voidaan toteuttaa lisäksi pilarittomia uloke-, katos- ja rappuratkaisuja. Runkomateriaalin voi jättää näkyviin tai verhoilla. Sisäpintojen verhoiluun soveltuu hyvin mm. massiivipuinen Reman monikerroslevy. Ulkopuolelta CLT-rakennukset voidaan verhoilla puulla, rapattavilla eristeillä tai ohutrappauslevyillä. Minimaalisen elämisensä ansiosta CLT on helppo yhdistää muihin rakennusmateriaaleihin kuten lasi tai teräs.

Lue lisää CLT:stä täältä.

Kiinnostuitko tuotteesta tai kaipaatko lisätietoja?

Ammattiasiakkaat

Etsi lähin Puumerkki

Sami Karttunen
Puurakentamisen järjestelmät

p. 040 522 8859
Sähköposti

Sami Karttunen

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä