Tervaleppä saunamateriaalina

Tervaleppä on suhteellisen uusi materiaali saunoissa, sillä se saatiin markkinoille kuusen ja männyn rinnalle vasta parikymmentä vuotta sitten. Leppä nousi kuitenkin nopeasti perinteisten havupuiden ohitse suosituimmaksi saunamateriaaliksi, monien hyvien ominaisuuksiensa ansiosta.

TL90_LEPPÄ_netti

Kevyttä ja kestävää

Tervaleppä on materiaalina kevyttä, mutta kestävää. Se kestää hyvin kosteutta eikä kuumene, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan saunan lauteisiin tai muihin pintoihin. Leppä on myös pihkaamaton, toisin kuin mänty ja kuusi, ja siinä on miellyttävä, hieman makea tuoksu.


Hillittyä tai eläväistä
Tervaleppä on väriltään vaalea ja hieman punertava. Sen syykuvio on yleensä hillitty, riippuen lajitelmasta. Tervalepästä saatava loimukuvioinen puuaines on syykuvioltaan nimensä veroisesti eläväisempi, mutta sillä on kaikki lepän hyvät saunamateriaalin ominaisuudet.

FP14002 Wicco Loimupaneeli 15x90 tervaleppä, puuvalmis + parafiiniöljy_1_netti
Loimupaneelia puuvalmiina ja parafiiniöljyllä käsiteltynä.

FP13906 Wicco saunapaneeli STP 15x90 Tervaleppä musta_sauna_netti
Mustaksi käsiteltyä tervaleppää.


Tervalepän työstäminen ja pintakäsittely on helppoa. Tervaleppälauteet tai -paneelit voi käsitellä haluamallaan tavalla erilaisilla saunasuojilla, öljyillä tms., mutta on hyvä muistaa, että pintakäsittely korostaa puuainekset kuviontia.

Puumerkin tuotevalikoimasta löytyy tervaleppäpaneeleita sekä puuvalmiina että valmiiksi suojakäsiteltyinä. Uusimpana lisäyksenä valikoimassa on eläväinen Wicco Loimupaneeli. Tutustu tuotteisiin:

Tuotekortti, Wicco-laudelauta tervaleppä
Tuotekortti, Wicco-saunapaneeli puuvalmis tervaleppä
Tuotekortti, Wicco-saunapaneeli suojakäsitelty tervaleppä
Tuotekortti, Wicco-saunapaneeli sävy harmaa
Tuotekortti, Wicco-saunapaneeli sävy musta
Tuotekortti, Wicco-loimupaneeli tervaleppä


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä