Koukkuniemen Toukola - viilupuuta palvelutaloon

Toukola_työmaataluun_perspektiivikuva etelästä (2)
Hankkeen pääurakoitsija on Peab Oy.
Tampereen Koukkuniemen vanhainkotialueelle nousee uusi 5-kerroksinen Toukola-rakennus. Toukolaan tulee tehostetun palveluasumisen ryhmäkoteja muistisairaille ja sen kahdeksassa ryhmäkodissa on yhteensä 122 palveluasuntoa, jotka sijoittuvat 2. - 5. kerroksiin. Toukolan ensimmäiseen kerrokseen tulee Koukkuniemeä ja koko Toukolaa yhteisesti tukevia palvelutiloja kuten kirjasto, kuntosali ja hammashoitola.

Kodinomaista asumista

Tampereen kaupunki on asettanut hankkeen tavoitteeksi kodinomaisten tila-, sisustus-, väritys- ja huoltoratkaisujen sekä hoivapalvelujen laadukkaan sisällön takaamisen. Tilat on suunniteltu mahdollisimman joustaviksi ja toimiviksi. Suunnitelmissa on lisäksi varauduttu mahdollisten myöhempien hoivatarpeiden muutoksiin. Lue lisää Toukolasta ja tutustu hankesuunnitelmaan täällä.

puumerkki_koukkuniemi_136_netti
Julkisivun rungossa käytettiin T-laadun viilupuuta.
Keveitä rakenteita

Toukola sijaitsee aivan Rauhaniementien varressa, vanhan vuonna 2008 valmistuneen huoltokeskuksen päällä, mikä on tuonut omat haasteensa rakennuksen suunnitteluun.

Vanhojen kantavien rakenteiden kantokyvyn vuoksi uusia rakenteita kevennettiin mm. puujulkisivuilla ja valmiilla kylpyhuone-elementeillä.  Julkisivun runkoihin ja väliseiniin käytettiin T-laadun viilupuuta (LVL by Stora Enso), joka on rakenteellisesti lujaa, mutta kevyttä materiaalia. Lue lisää viilupuusta täältä.


Kohde
Koukkuniemen Toukola
Aikataulu
Rakennuttaminen alkoi keväällä 2016 ja valmistuu vuonna 2017.
Kustannusarvio
Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu 17 milj. euroa (alv 0 %).
Rakennuttaja
Tampereen Tilakeskus Liikelaitos, projektipäällikkö Antti Lakka
Pääurakoitsija
Peab Oy
Sijainti
Rauhaniementie 19, 33180 Tampere


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä