Vaihtoehtoja piharakentamiseen

Puumerkin piharakentamistuotteiden valikoima on monipuolinen ja laadukas, ja tarjoaa vaihtoehtoja moniin eri käyttötarkoituksiin. Oikean puumateriaalin valinta oikeaan paikkaan on erityisen tärkeää, sillä ulkokäytössä puu joutuu kovalle rasitukselle altistuessaan kosteudelle ja auringonsäteilylle.

Kestopuu_musta
Perinteinen kestopuuterassi mustana.Kestopuu

Kestopuu eli painekyllästetty puutavara on käsitelty aineilla, jotka tunkeutuvat laholle alttiin pintapuun läpi sydänpuuhun asti. Kestopuu soveltuu kaikkiin piharakentamisen käyttötarkoituksiin, ja sillä on kaksi suojausluokkaa: AB-luokka maanpinnan yläpuolisiin, säälle alttiisiin rakenteisiin, ja A-luokka maa- ja vesikosketuksissa oleviin rakenteisiin. Puumerkin kestopuutuotteisiin pääset tutustumaan täällä.

Luna TWPC

Luna TWPC -komposiitti valmistetaan lämpöpuun tuotannosta sivutuotteena syntyvästä lämpöpuukuidusta sekä korkealaatuisista muovipolymeereistä.  Komposiitti on säänkestävä, helppohoitoinen ja muotopysyvä materiaali.  Lue lisää Luna TWPC -komposiitistä täältä.

ThermoWood®

Thermowood
Näyttävä lämpöpuuterassi. Kuva: Studio Hans Koistinen


ThermoWood on ekologinen ja mittapysyvä materiaali, joka valmistetaan vesihöyryn ja korkean lämpötilan avulla ilman kemiallista käsittelyä.  ThermoWood-terassituotteiden raaka-aine on mänty. Puumerkin ThermoWood-valikoiman löydät täältä.

Lehtikuusi
clt-007
Modernin omakotitalon lehtikuusiterassi.
Luontaisesti lahonkestävä lehtikuusi on ympäristöystävällinen ja turvallinen vaihtoehto puisiin piharakenteisiin. Se kestää hyvin kosteuden ja kuivuuden vaihteluita.  Lue lisää lehtikuusesta.

Rimat ja aitalaudat

Puuvalmiilla tai valmiiksi pintakäsitellyillä piharakentamistuotteilla syntyy helposti aidat, kaiteet, näkösuojat, katokset ja erilaiset koristerakennelmat. Tuotteet on valmistettu kuusipuun sydäntavarasta. Puumerkin piharakentamistuotteiden valikoiman löydät täältä.

Puumerkin pihatuotevalikoimaan voit tutustua myös uudessa Piharakentamisen tuotteet -esitteessä. Lisätietoja tuotteista saat omalta vastuumyyjältäsi!Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä